5 patarimai, kaip išsiugdyti įprotį planuoti?

kaip-ssiugdyti-iproti-planuoti

kaip-ssiugdyti-iproti-planuoti

 

5 patarimai, kaip išsiugdyti įprotį planuoti?

 

Ne paslaptis, kad dauguma žmonių, kurie domisi planavimu ar kitokiu užrašinių pildymu, mėgsta pasižvalgyti interneto platybėse ir apžiūrėti kitų užrašines, jų turinį, paganyti akis po gražias nuotraukas. Tą padaryti labai lengva, tačiau pačiam pradėti planuotis neretai gali būti sunku. Dalinamės 5 patarimais, kaipgi prisijaukinti šį naudingą įprotį planuoti?

 

1. ĮKVĖPIMAS

Viskas prasideda nuo idėjos. Apsižvalgyk internete („Pinterest, „Instagram“ programėlėse) ir pasisemk įkvėpimo iš kitų planuotojų. Taip gali pradėti savo planavimo stiliaus kūrimą, atrasti, kas tau vizualiai ir struktūriškai patinka, o kas ne.

2. RUTINA

Įtrauk planavimą į savo rutiną. Skirk 5 minutes kiekvieną dieną (ryte ar vakare) susirašyti svarbiems darbams, užduotims, kurias turi ir nori atlikti ar tikslams dienai/savaitei.

3. PAPRASTUMAS

Kad ir kokie gražūs gali pasirodyti kitų planuokliai, pilni piešinių ir sudėtingų struktūrų, pradedančiajam tai gali pakišti koją ir atbaidyti įprotį planuotis. Todėl rekomenduojama pradėti paprastai, minimalistiškai, nuo nesudėtingų brėžinių ar sąrašų. O jei tai per sunku, jau planavimui paruošta užrašinė padarys už tave šį darbą!

4. ATMOSFERA

Kad planuotis būtų smagiau ir ši veikla sietųsi su geromis emocijomis, planavimo metu klausykis muzikos ar gerk savo mėgstamiausią gėrimą! Taip pagerinsi ir savijautą, ir įprotis formuosis lengviau.

5. PRIEMONĖS

Žinoma, kaipgi be priemonių? Galima rinktis iš dviejų variantų – taškuotos užrašinės ir jau planavimui paruoštos knygelės. Užrašinėje taškuotais puslapiais lengvai sukursi sau patinkančią struktūrą, vaizdą ir turėsi visišką kūrybinę laisvę. Jau paruoštoje užrašinėje greitai ir lengvai galėsi susiplanuoti dieną už tave subraižytuose išdėstymuose. SEIK gali padėti rasti tau tinkantį ir patinkantį variantą! Pasirinkimas iš tiesų gausus.

 

Sakoma, kad išugdyti įpročiui reikia jį vykdyti bent 21 dieną, sąžiningai ir atsakingai. Jei paslydote ir kurią dieną praleidote, nepasiduokite ir kitą rytą vėl grįžkite prie įpročio ugdymo! Su dideliu noru ir pastangomis planavimas pats prilips prie jūsų rutinos ir netrukus be jo nepraeis nė viena diena. Svarbiausia atrasti sau tinkamą būdą, turėti noro ir tinkamas priemones. O toliau planavimosi bei užrašinių magija viską padarys už jus!

 

Teksto autorė Augustė Kursevičiūtė, @Knyga rankoje