Kaip atrasti harmoniją su savimi? Svarbiausi žingsniai meilės sau link.

Atsakyti į svarbius el. laiškus, nuvežti į biurą reikiamus dokumentus, pasiimti vaikus iš darželio, užsukti į parduotuvę, pagaminti šeimai vakarienę… Šis sąrašas galėtų tęstis be galo, juk mes, moterys, nuolat zujame kaip bitutės ir neretai dėl to esame lyginamos su superherojėmis. Vis dėlto yra viena supergalia, kurią ne kiekviena atrandame ir ne kiekviena mokame panaudoti. Tai – meilės sau magija.

 

Nuo ko gi pradėti kelionę harmonijos ir meilės sau link?

Iš pirmo žvilgsnio viskas atrodo paprasta – vakaras vonioje ar nauja suknelė ir meilė liejasi per kraštus. Ko gi daugiau reikia? O reikia akimirkai stabtelėti ir prisiminti, jog meilė sau prasideda nuo mūsų minčių. Kol jose sparčiai įsisukusi buitis, kasdieniai rūpesčiai bei materialūs dalykai, atsigręžti į save nėra taip lengva. Tačiau kiekviena galime su savimi susidraugauti ir pažvelgti į pasaulį per visai kitą vertybių prizmę. 

zingsniai meiles sau link

Savęs pažinimas

Pirmiausia, reikėtų skirti laiko savęs pažinimui. Santykis su pačiu savimi padeda puoselėti santykius su kitais. Juk dažnai sakoma –kol pats savęs nemylėsi, kiti irgi tavęs nemylės. Taigi, atsiverkite sau. Kartais tyloje galite išgirsti kur kas daugiau, nei tikitės. Galbūt prisiminsite pačias gražiausias savo gyvenimo akimirkas, slaptas svajones ar tikslus, kurie dėl tam tikrų priežasčių liko užmarštyje. 

 

Dėkingumas

Ypač svarbu galvoti ne tik apie tai, ko mums trūksta, bet ir apie tai, ką jau turime. Pasidžiaukime gyvenimo duotomis dovanomis, nuveiktais darbais ar pasiekimais. Nepamirškime ir apie likimo siųstus žmones, kurių kiekvienas palieka pėdsaką mūsų gyvenime. Dėkingumas – raktas į pozityvią mąstyseną ir meilę sau. Juk įvairios patirtys ne tik atneša mums nuostabių emocijų ar vertingų pamokų, bet taip pat motyvuoja mus tobulėti ateityje.

 

Tikslai – mūsų varomoji jėga

Kitas svarbus veiksnys, galintis padėti pamilti save, yra mūsų tikslai. Tai – varomoji jėga, skatinanti eiti pirmyn šiuo, ne visada lengvu, keliu. Tikslus geriausia užsirašyti, taip minčių galia veikia dar stipriau. Ir jie nebūtinai turi būti dideli, labai pravartu tikslus skaidyti į mažesnius ir džiaugtis kiekvienu, net pačiu mažiausiu, pasiekimu. Ilgainiui pastebėsite, kiek džiaugsmo suteikia įgyvendinti siekiai bei kaip jie paverčia patikėti savimi. O pasitikėjimas – itin svarbus meilės sau komponentas.

 

 

Palepink save

Žinoma, siekiant harmonijos su savimi, ne mažiau svarbios yra ir įrašo pradžioje kiek ironiškai paminėtos malonios smulkmenos. Tvarkingai sudėliojus mintis į joms skirtas lentynėles, karštos kavos puodelis gali būti dar skanesnis, o ilgai laukta kelionė kur kas turiningesnė. Nepamirškite savęs palepinti, pagirti. Kai kurie specialistai netgi rekomenduoja kasdien atsistoti prieš veidrodį ir apdovanoti save komplimentais, padėkoti sau bei priminti, kokia esate svarbi savo pačios gyvenime.

Darbas su savimi ir nesudėtingi pratimai leidžia džiaugtis labai sultingais vaisiais. Išmokus mylėti save, galima pajausti gausybę gerų emocijų, dalinti jas kitiems bei visapusiškai džiaugtis gyvenimu. O kad nereikėtų sukti galvos, kokius žingsnius atlikti, kokius klausimus sau užduoti ir kaip save apdovanoti, turime Jums puikų pagalbininką – „Meilė sau“ dienoraštį. Tai bus geriausias Jūsų draugas, padėsiantis pasisemti pozityvo, pamilti save ir siekti savo tikslų.

 

Teksto autorė Laura Šakirovaitė

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.